Umwelt Films is dé Rotterdamse videoproducent
voor het filmen van echte verhalen van echte mensen

Umwelt Films is gespecialiseerd in filmen in kleine crews, met maximaal resultaat en de hoogste kwaliteit. Vanuit onze achtergrond als documentairemakers zijn we flexibel, snel en creatief. Maar boven alles werken we graag met mensen. Echte mensen en hun echte verhalen.

We maken al jaren films voor techniek, zorg, onderwijs, wetenschap, wonen, duurzaamheid, de overheid en de sociale sector. Voor grote en kleine bedrijven, gemeentes, maatschappelijke organisaties, universiteiten, ziekenhuizen en scholen.

Met altijd de mooiste beelden, hoogwaardige animaties, kwaliteitsinterviews en topaudio. Korte video’s, vlogs, e-learnings, portretten, MOOCs, journaals, reportages, mini-docu’s en clips. Van klein tot groot, van commercieel tot publiek. Voor interne en externe doelgroepen en voor alle mogelijke platforms en social media kanalen.

We denken graag mee vanaf het begin in het maakproces. Van concept en script tot en met het eindresultaat. Korte lijnen, snel schakelen, creatief én flexibel zijn. Zodat we zowel inhoudelijk, als productioneel het beste resultaat kunnen realiseren.

We werken met een groot en betrouwbaar netwerk aan freelancers uit Rotterdam en omgeving. Zo ben je altijd verzekerd van de beste en meest creatieve mensen op het moment dat jij het nodig hebt. Onze creatieven kunnen zo ook werken aan andere en eigen, autonome projecten. Dit zorgt voor frisse energie van mensen die bij de tijd zijn.

En wist je dat we ook met Ai film en video werken? Hiervoor is een nieuw label opgericht: Ai Films 010. Bekijk de videoclip die we produceerden voor ‘Running Backwards Into The Future’ van De Staat.

Wil je vrijblijvend weten wat Umwelt Films
voor jouw bedrijf of organisatie kan betekenen?

Bel of app dan met producent Jan Katsma op 06 28338969,
mail naar jan-at-umweltfilms.com of vul het contactformulier in.